Kundcase:

Showify AB

Vem var kunden?

Showify är ett spännande riskkapitalbackat företag inom musikindustrin. Plattformen hjälper musiker att tjäna pengar på sina live spelningar genom live streaming. Ägarteamet består av de svenska talangfulla entreprenörerna Jesper Johansson, Mikael Bergström och Andreas Carlsson (känd bland annat från Idol på TV4).

u

Vad var behovet?

De behöver en ledare och ordförande till sin styrelse, för att öka möjligheterna till tillväxt och framgång. Den här personen behöver vara ett stöd för VD och förstå det finansiella ägarskapet. Personen behöver kunna fronta företaget och vara ansiktet utåt – för att kunna ge råd ge om att tex ta in kapital i lanseringsfasen.

Vad var utmaningen?

Som ett snabbväxande riskkapitalbackat företag behöver de stöd att kunna ta viktiga strategiska beslut snabbt och ha en professionell styrelse samt att ha en löpande professionell styrelseprocess.

}

Tid?

Ett årligt konsultkontrakt. Från april 2017 och löpande.

”Since working with Ashley from Nordicvibe we made a number of critical decisions and I have personally benefitted as ceo from his coaching. We look forward to this continuing partnership and even more success.”

– Jesper Johansson CEO and Co-Founder Showify AB

Vad gjorde vi?

Med vår erfarenhet inom riskkapital och förståelse för professionella investerare, styrelsearbete och ordförandeskap har vi arbetet med ägare och ledningsgrupp löpande sedan 2017. Arbetet innefattar bland annat coachande möten med VD, att leda styrelsemöten, strategiska workshops och förbereda för investerare.

Relaterade Case

Share This