Steg mot ”Social Leadership”

Det handlar om digitalt ledarskap, att leda ditt team i social media. Där är du som ledare viktig. Du ska visa vägen för hur ni ska synas och verka i det digitala landskapet. Ta kontroll och ta del, demonstrera ert ledarskap, accelerera er försäljning och var på framkant med ledande idéer inom ditt område. Läs mer i nedan som berättar om de steg du behöver ta mot ett socialt ledarskap.

6 tips till dig som är ledare

Skapa en strategi och sätt ett mål. Ta hjälp om du inte känner dig bekväm med området.
Välj kanal! Välj en eller fler kanaler som du känner dig bekväm med och lär dig hur du ska använda dem på bästa sätt. Vi rekommenderar att du som ledare börjar med LinkedIn. En säker och professionell kanal där du kan aktivera ditt team, bygga ditt nätverk, hitta ny talang, bygga ditt och företagets varumärke och hitta nya kunder, leverantörer, och affärsmöjligheter. Lär du hur du jobbar i kanalen på bästa sätt.
Skapa engagemang- gör något idag! Skapa möjligheter för ditt team och dina kunder, var kreativ och hitta roliga interaktiva stunder tillsammans. Kanske en tävling eller ett forum där alla kan vara med och bidra?
Bygg ditt nätverk. Var inte rädd för att ta nya kontakter. Ett starkt och kraftfullt nätverk skapar framgång.
Följ en digital ledare. Kolla på listan över de som blev nominerade 2016 för inspiration och förebilder. https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2016/06/03/lista-de-ar-sveriges-basta-digitala-ledare/
Var modig! – Våga nytt och testa till exempel att använda video som ett sätt att kommunicera med dina kunder.
Läs mer om vad du kan göra i LinkedIns ”Executive Playbook” om ”Social Leadership”

https://business.linkedin.com/marketing-solutions/c/14/7/executive-playbook-lms

Lycka till!

Vi hjälper dig gärna vidare inom området.

Maila din fråga eller utmaning till oss. johanna.tott@nordicvibe.com

Bästa hälsningar

Johanna

Share This