Kundcase:

Almi Invest Mitt AB

Vem var kunden?

Almi invest är ett riskkapitalbolag med fokus på Västernorrland och Jämtland. Teamet består av Eva Norlander, Kristofer Öhman och Mats Håkansson. De är investment managers och investerar i spännande bolag i regionen.

u

Vad var behovet?

Att förstå hur LinkedIn fungerar och att lära sig om Social selling. En god kunskap om LinkedIn och ett aktivt sätt att arbeta hjälper dig att nå ut till dina önskade kunder och din målgrupp. Det hjälper dig att bygga ditt personliga varumärke och företagets profil. Social selling innebär metoder som hjälper dig att hitta rätt människor, att engagera sig där kunderna kan finnas, att dela kunskap och bidra med affärsnytta. Att bygga relationer med nya och gamla affärskontakter online. Det innebär att du kan få inkommande förfrågningar och hitta nya samarbeten genom din aktivitet.

Vad var utmaningen?

Som många andra hade kunden haft profiler på LinkedIn i många år men inte jobbat aktivt med dem. Utmaningen var egentligen att bestämma en strategi och ett mål för hur verksamheten ska jobba med LinkedIn. Samt fundera på hur LinkedIn som verktyg kunde hjälpa till att hitta och söka upp målgruppen. En annan utmaning var att bestämma och rikta innehåll som läggs upp mot målgruppen. Både vad gäller långa och korta inlägg samt publicering av artiklar.
}

Tid?

Workshop under en heldag med en kortare uppföljning.

”Grymt bra och inspirerande! Jag förbättrade mitt SSI Score och gick från 29 till 53% på några timmar. Att ha ett mätbart resultat är jättebra, det går man i gång på. Jag kände att det var lite som ett dataspel där du snabbt kan se att du blir bättre och blir motiverad att göra mer!”

– Christoffer Öhman, Investment manager, Almi Mitt AB

Vad gjorde vi?

Under en dag jobbade vi med LinkedIns fyra nyckelområden. Deltagarna fick teori varvat med övningar och uppgifter. Vi börjar med mål och strategi, skapa ett professionellt varumärke i kanalen, hitta rätt kontakter, hur du söker för affärsutveckling och relationer, inkluderar hur du nätverkar inom din organisation. Engagera med insikt, hur du delar kunskap och publicerar på LinkedIn riktat mot din målgrupp.

Relaterade Case
Share This